Voorbereiding Gezond op Reisadvies in 4 stappen

Voorbereiding Gezond op Reisadvies in 4 stappen

 

1. Check vooraf de mogelijke gezondheidsrisico’s van je reisbestemming.

Check minimaal 6-8 weken voor je vertrek met welke infectieziekten je mogelijk te maken kunt krijgen tijdens je vakantie. Op deze website vind je heel eenvoudig de meest recente informatie per land inclusief meer informatie over de desbetreffende infectieziekten.

 
2. Check of je gezond op reisadvies en vaccinaties worden vergoed door je zorgverzekering.

De vergoedingen van gezond op reisadvies en vaccinaties zijn afhankelijk van jouw zorgverzekering. Om je op weg te helpen heeft Gezondopreis.nl een overzicht van vergoedingen van het reisadvies, vaccinaties en malariatabletten gemaakt.

Het kan zijn dat jouw zorgverzekering speciale afspraken heeft met bepaalde vaccinatiecentra. In dat geval is het handig om daar dan ook een afspraak te maken voor een gezond op reisadvies.


 

 

3. Maak een afspraak voor een gezond op reisadvies.

Op deze pagina kan je alle adressen waar je terecht kunt voor een gezond op reisadvies eenvoudig selecteren door je postcode of plaatsnaam in te voeren. In sommige gevallen kun je direct doorklikken om een afspraak te maken.

Kijk voor meer informatie over het Gezond op reisadvies.

  4. Voorbereidingen afspraak

Voorafgaand aan de afspraak wordt meestal gevraagd om een intakeformulier in te vullen. Aan de hand van dit formulier kan de afspraak en het advies worden voorbereid. Het intake formulier wordt meestal digitaal toegestuurd wanneer je een afspraak hebt gemaakt.

 

Mocht je medicijnen gebruiken dan is het handig om een overzicht van de medicijnen mee te nemen. Met name voor ingewikkelde reizen is het raadzaam om de reisroute mee te nemen inclusief de gebieden die je van plan bent om te bezoeken. Voor sommige landen worden malariatabletten voor een aantal gebieden aanbevolen.

Heb je een vaccinatieboekje (het gele boekje), neem dit dan mee naar het gezond op reisadvies. Hierin staat vermeld welke vaccinaties je in het verleden al hebt gehad voor eerdere reizen en de geldigheid van de vaccinatie(s).

 

Prod. feb 2015 NL/TH/0006/15a 

Check de risico’s per land

Bekijken

Maak een afspraak met een vaccinatiepunt bij jou in de buurt

Op vakantie met het gezin