Gezond op reis naar Tibet

Ziek worden tijdens je vakantie, daar moet je niet aan denken. Op deze pagina van Gezondopreis.nl , geven we je graag enkele nuttige tips. Zodat jij gezond op reis gaat en vooral gezond weer terugkomt.

Vaccinaties: voor Tibet worden geen vaccinaties aanbevolen.
Gezondopreis.nl helpt je graag bij jouw reisvoorbereidingen op het gebied van gezondheid.

Reisapotheek & medicijngebruik

Wanneer je onder doktersbehandeling bent: vraag dan je arts, of apotheek, of er speciale maatregelen nodig zijn. Bepaalde ziekten kunnen bijvoorbeeld in warmere landen verergeren. Gebruik je medicijnen? Zorg dan dat je voldoende medicijnen meeneemt en stop deze in je handbagage. Zo kan je altijd bij je medicijnen, ook bij vertraging of zoekraken van bagage. Bovendien kan het zeer koud worden in bagageruimten van vliegtuigen, met als gevolg dat de medicijnen kunnen bevriezen en niet meer te gebruiken zijn.

Hoe voorkom je reizigersdiarree?

Reizigersdiarree wordt meestal veroorzaakt door besmet voedsel of water. Bekijk de video over het voorkomen van reizigersdiarree.

Prod. apr 2016 NL/TH/0008/14(1)d

Ben jij een avontuurlijke reiziger?

Tijdens avontuurlijke reizen loop je meer risico op een infectieziekte. Denk aan activiteiten als bergbeklimmen, fietsen, of scooterrijden. Er kan daarbij altijd iets misgaan. Als je een ongeluk krijgt en je een medische behandeling moet ondergaan, zoals hechten in een lokale dokterspost met onvoldoende gesteriliseerde instrumenten, kan dat leiden tot een hepatitis B-infectie.

Overige tips

  • Houd er rekening mee dat onveilig vrijen, een tatoeage of piercing laten zetten of een traditionele scheerbeurt bij een lokale kapper ook kan leiden tot een hepatitis B-infectie .
  • Ga je de bossen in? Draag altijd een lange broek, een shirt met lange mouwen en dichte schoenen. Dan ben je goed beschermd tegen een tekenbeet en verklein je het risico op de ziekte van Lyme.

Vergoeding en reisadvies en vaccinaties

Een belangrijke vraag die leeft bij veel vakantiegangers: worden mijn reisadvies en vaccinaties vergoed? De vergoedingen van het reisadvies en vaccinaties zijn van jouw aanvullende zorgverzekering. Het is goed mogelijk dat je advies en vaccinaties geheel of gedeeltelijk worden vergoed.

Check jouw zorgverzekering in het vergoedingenoverzicht.

Gezondopreis.nl is een initiatief van GlaxoSmithKlineBV, een bedrijf dat geneesmiddelen en vaccins ontdekt, ontwikkelt en op de markt brengt. Het is de bedrijfsmissie van GlaxoSmithKline om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren en hen in staat te stellen een actiever leven te leiden, zich beter te voelen en langer te leven. Deze missie is voor GlaxoSmithKline de reden om aandacht te vragen voor gezond op reis gaan, zodat reizigers ook weer gezond thuiskomen. Het vergoedingenoverzicht is gebaseerd op de teksten van de individuele polissen van de aanvullende verzekeraars. Er is in het vergoedingenoverzicht geen rekening gehouden met afwijkende voorwaarden in collectieve contracten. Aan de informatie in het overzicht is de grootst mogelijke zorg besteed. GSK kan echter niet instaan voor de juistheid en volledigheid van de informatie. Aan de informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Prod. mrt 2017 NL/TH/0026/14b(2)