Selecteer je bestemming en bekijk de mogelijke risico's
Bekijken
Maak een afspraak met een vaccinatiepunt bij u in de buurt

Risico's in populaire vakantielanden

SARS

SARS

Wat is SARS?

SARS (Severe Acute Respiratory Syndrom) is een ernstige acute ademhalingsziekte veroorzaakt door het SARS-virus. Ongeveer 96 procent van de SARS-patiënten geneest van de ziekte. In slechts 4 procent van de gevallen treedt een ernstige en fatale longontsteking op (dezelfde sterftecijfers als bij een gewone griep).

Hoe herken ik SARS?

Het is een relatief onbekende ziekte die begint met dezelfde symptomen als griep: hoge koorts, droge hoest, kortademigheid, moeite met ademhalen en eventueel nog keelpijn en spierpijn. Herken je deze symptomen en ben je de afgelopen 10 dagen in een gebied geweest bent waar recent SARS is voorgekomen, neem dan direct contact op nemen met een dokter.

Hoe voorkom ik SARS?

Jezelf beschermen tegen SARS met een vaccin is niet mogelijk.  Snelle diagnose en aanpak van de ziekte is daarom extra belangrijk. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt sinds 2002 (het jaar waarin de eerste SARS-epidemie uitbrak) een overzicht bij van gebieden waar SARS voorkomt en van de gebieden waar reizigers geadviseerd wordt alert te zijn op de symptomen.

Prod. feb 2015 NL/TH/0001a/12(1)m